Dorpspark

Dorpspark

Groen zorgt voor rust. Midden in het dorp en midden in de drukte van het dagelijkse leven. Even aandacht geven aan de zaken die echt van belang zijn. Of gewoon even ontspannen en genieten van wat de natuur te bieden heeft. Het dorpspark geeft iedere bezoeker de ruimte die hij zoekt.

Plaats voor plezier

Deze parkachtige plek, centraal gelegen in Bornerbroek, heeft een historische functie. Voorheen was het een gesloten pastorietuin. Maar gelukkig is het inmiddels een openbare ontmoetingsplek, voor jong en oud. Met faciliteiten om een diversiteit aan sociale, recreatieve en culturele activiteiten te organiseren. Zo is er bijvoorbeeld een muziekpodium, met een demontabele overkapping in de vorm van een tent, waar van alles kan worden uitgevoerd.

Maar natuurlijk ook natuurlijk

Het dorpspark omvat naast een inrichting met grasvelden, speciale bomen, bloemperken en paden een muziekpodium, een kruidentuin, een vlindertuin, kunstsokkels, een speelveld, speeltoestellen, een informatiebord en parkmeubilair. Ook het oorlogsmonument en de historische dikke kei hebben er een prominente plaats gekregen en het park is aangesloten op het wandelpadennetwerk in en rond Bornerbroek met een TOP naast het dorpspark. Om dit allemaal te onderhouden wordt het beheer en onderhoud verzorgd door een team van vrijwilligers.

Multifunctioneel inzetbaar

Gedurende het jaar wordt het dorpspark gebruikt voor verschillende evenementen door meerdere groepen zoals:

  • Uitvoeringen, Speeldagen 
  • Concerten 
  • Muziek, zang en dans 
  • Kerstmarkt, Fancyfair 
  • Palmpasen optocht, 4 mei herdenking, Wandel 2 daagse 

 

Tevens heeft het dorpspark vanaf 2014 nog elk jaar op rij de internationale green flag award gewonnen.