ERVE PEEZE

ERVE PEEZE

De volledig verbouwde boerderij is bij uitstek een prachtige locatie voor een vergadering of overleg. Hier kun je ongestoord spijkers met koppen slaan. De enige afleiding is de prachtige natuur met bijvoorbeeld de loslopende paarden die in de Doorbraak langswandelen.

Huur deze locatie

ERVE PEEZE - BELEEFPUNT AAN DE DOORBRAAK

Onze kernwoorden zijn:
Recreëren - ontmoeten - genieten - overleggen - verbinden - bewegen - leren - beleven - vieren.

De volledig verbouwde boerderij is bij uitstek een prachtige locatie voor een vergadering of overleg. Hier kun je ongestoord spijkers met koppen slaan. De enige afleiding is de prachtige natuur met bijvoorbeeld de loslopende paarden die in de Doorbraak langswandelen.

Wilt u een klein intiem feestje geven? Ook dat kan. Tot maximaal 30 personen is dit mogelijk. Uiteraard dient rekening gehouden te worden met de natuur en de buren. Feesten tot in de kleine uurtjes is daarom niet mogelijk.

Er zijn al een aantal vaste gebruikers van de boerderij:

* De bijenvereniging heeft binnen een prachtige slingerruimte gemaakt en buiten een, in het landschap passend, bijen hotel.

* Landschap Overijssel is wekelijks aanwezig met een aantal vrijwilligers

* De vrijwilligers van de moestuin zijn in de zomermaanden druk met de moestuin en de boomgaard en daarom regelmatig aanwezig op Erve Peeze.

FEESTJE VIEREN?

Wilt u met een klein gezelschap een feestje vieren maar thuis is net te klein of u wilt niet alle rommel thuis?
Erve Peeze is uitermate geschikt voor feestjes tot 30 personen.

KLEINSCHALIGE ACTIVITEITEN, zoals feestjes, reünie of seizoensborrel

WAT KOST HET

Gebruik Erve Peeze                                        € 200,-

Geschikt voor activiteiten tot 30 personen

Denk bijvoorbeeld aan familiefeestjes, een reünie of een seizoensborrel

 

Inclusief gebruik van:

  • Koffie/thee
  • Wifi
  • Kleine muziek box
  • Vaatwasser
  • 2 koelkasten en 1 diepvries
  • Buiten meubilair + 2 parasols
  • Serviesgoed

WAT MAG ER

Eindtijd uiterlijk 24.00 uur

In verband met de locatie bij natuurgebied De Doorbraak is het niet toegestaan harde muziek etc te draaien, vuurwerk af te steken of op andere wijze natuur en buren te belasten op een wijze, die afwijkt van “goed noaberschap”.

In verband met de brandveiligheid zijn open vuur en houtskoolbarbecues niet toegestaan

HOE WERKT HET

Het pand wordt bij aanvang geopend door de beheerder en na afloop weer afgesloten.

Het pand en het terrein dienen na afloop netjes opgeruimd en schoon te zijn.

Gebruikt serviesgoed etc dient afgewassen te zijn en weer teruggeplaatst in de daarvoor bestemde kasten.

 

Drank etc. wordt door u zelf verzorgd.
 

Mocht er schade zijn ontstaan, dan wordt deze bij u in rekening gebracht.

In verband hiermee wordt  een borg gevraagd van € 100,-. De huur en de borg dienen vooraf te worden voldaan.

 

Informatie- en doe centrum Peeze

Informatie- en doe centrum Peeze

De Doorbraak is een 13 km lange, nieuw gegraven, beek tussen de Almelose Loolee en de Exosche Aa bij Ypelo. Aan de oevers van deze beek, op Wolbeslanden 5 in Bornerbroek, staat een oude boerderij, die tijdens de aanleg van de Doorbraak dienst heeft gedaan als informatiecentrum van waterschap Vechtstromen.
Na de opening van De Doorbraak, najaar 2016, verloor de boerderij haar functie en stond zij op de nominatie om gesloopt te worden. Zij is echter niet gesloopt, maar verbouwd en geschikt gemaakt voor nieuwe functies. Het informatiegedeelte heeft een opknapbeurt gekregen en het voormalig woongedeelte is ontmanteld en ingericht voor de opslag van gereedschappen.

Dat balletje begon te rollen tijdens de openingsceremonie van de Doorbraak toen de watergraaf, Stefan Kuks, de Bornerbroekse gemeenschap een ruimte toezegde, van waaruit gereedschappen t.b.v. groenonderhoud geleend kunnen worden. Groenonderhoud aan de recreatieve routes, onderhoud van de openbare ruimte, het dorpspark, de ecologische zones langs de Doorbraak, de begraafplaats en het Raboterrein.

Een speciaal voor dat doel opgerichte werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de Stichting Dorpsbelangen Bornerbroek, het Kulturhus Bornerbroek, waterschap Vechtstromen, de gemeente Almelo en Landschap Overijssel, ging op zoek naar een geschikte locatie. Na de mogelijkheden en onmogelijkheden van een 4-tal  locaties te hebben onderzocht, kwam uiteindelijk boerderij Peeze in beeld.

De boerderij is eigendom van Waterschap Vechtstromen. Landschap Overijssel zorgt voor de inrichting van het gereedschapdepot en staat garant voor beheer en onderhoud. De omgeving van de boerderij is als typisch Twents boerenerf ingericht, compleet met hoogstamfruitboomgaard en moestuin. Imkervereniging 't Iemenschoer heeft een honingslinger ruimte binnen en een bijenstal buiten. De informatieruimte met het buitenterrein (inclusief terras in de zomermaanden) wordt geëxploiteerd door het Brookshoes in Bornerbroek. Het is een soort dependance, waar cursussen kunnen worden verzorgd, excursies en wandelingen kunnen starten, informatiebijeenkomsten en vergaderingen kunnen worden gehouden en zelfs een feestje of barbecue in het groen voor een klein gezelschap tot de mogelijkheden behoort.

Erve Peeze is mogelijk gemaakt met hulp van een Leader subsidie, een Europees programma, waarin het gaat om de ontwikkeling van het platteland.

Erve Peeze in beeld bij de Provincie Overijssel

Bij de Provincie Overijssel is een sociale hypotheek aangevraagd en gekregen voor de verbetering van Erve Peeze. 
Hier is ook een filmpje uit voortgekomen waarin de Provincie op bezoek gaat bij de verschillende projecten.

Vanaf 2.48 is Erve Peeze in beeld. Leuk om eens te kijken.

filmpje Erve Peeze

 

Erve Peeze is mede mogelijk gemaakt door Leader en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling

Erve Peeze in de winter

Met dank aan Anny Spoolder voor de mooie foto

Erve Peeze

De foto's zijn gemaakt door Peggy Kral (kleindochter van Henk Peeze)