Historische Kring

Historische Kring

ZONDER VERLEDEN GEEN HEDEN

Vanuit het verleden bouwen aan de toekomst

Historie

Wie goed om zich heen kijkt, ziet overal tastbare getuigen van cultuur en geschiedenis. Alles wat vorige generaties gebouwd, gemaakt of bedacht hebben verteld zijn eigen verhaal. Onder de noemer “cultureel erfgoed” vallen ontelbare objecten groot, klein, opvallend en verborgen.  Het schattingsregister van Twente van 1475 benoemd “Bi den Brooke” Bornerbroek. Sindsdien is veel bewaard gebleven zoals foto’s, bidprentjes, oude notulen van vergaderingen van verenigingen, bedrijven enz.. Het is overal verspreid en vaak in bezit van particulieren.  Tijdens de kerstmarkt in 2014 is het idee ontstaan voor het oprichten van een historische kring. Veel Bornerbroekers waren erg enthousiast over het idee. Een groep mensen heeft zich verenigd en dankzij een startsubsidie van de Gemeente Almelo de historische kring Bornerbroek op te richten. De groep stelt zich ten doel historisch materiaal te verzamelen, op te slaan, te rubriceren en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Wie zijn wij

De Historische Kring heeft inmiddels al veel wisselende samenstellingen gehad.
Er zitten nog mensen van het eerste uur in en er zijn nieuwkomers.
Momenteel bestaat de groep uit:

Miny Wigger
Anny Slot
Jan Oonk
Wim Arkink
Frank Dijkstra
Joop Scholten
Harry Sulmann

De Historische Kring heeft een eigen email adres: hk@kulturhusbornerbroek.nl 

 

Wie neugt oe !

Eindelijk het is zover. De Historische Kring Bornerbroek nodigt u weer uit voor een bijeenkomst. Deze vindt plaats op zondag 20 november as. om 11.00 uur in het Brookshoes te Bornerbroek.

Vanaf 11.00 uur vindt er een officiële  bijeenkomst plaats waarin het boek ‘BORNERBROEK TIJDENS DE TWEEDE WERELDOORLOG’  zal worden gepresenteerd.

De komende weken zullen wij u nadere info verstrekken hoe u dit boek kunt verkrijgen.

Plaats deze datum vast in uw agenda. Het zal een bijzondere bijeenkomst worden  voor de inwoners van ons dorp, voor oud inwoners en een ieder die belangstelling heeft voor de historie van ons dorp.

DATUM: 20 NOVEMBER VANAF 11.00 UUR !

 

Bornerbroek in vroegere tijden

van boven naar beneden en van links naar rechts:

Café Centraal
Vege winkel
De fanfare

Zuivelstraat
Bernard Westerink, bijnaam Locht’n Beernd
ABTB

De winkel van Meijers Truike
Theresiahuis