Repair Café Bornerbroek

Bornerbroek start eigen Repair Café

Een groep enthousiaste mensen uit Bornerbroek organiseert in samenwerking met het Kulturhoes op 2 april 2024 het allereerste Repair Café van Bornerbroek.

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Mooi niet!

 

In het Brookshoes, draait het, op elke 1ste dinsdag van de maand, allemaal om repareren. Tussen 10.00 en 12.30uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampen, föhns, fietsen, speelgoed, ... alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

 

Door repareren te promoten, wil Repair Café Bornerbroek bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, in Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."

 

Repair Café Bornerbroek wijst erop dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart, en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. "Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk." Contactpersoon in Bornerbroek is Herrie Engbersen 06-51247537

Stichting Repair Café International

Het concept Repair Café is in 2009 ontstaan in Amsterdam en is een initiatief van Martine Postma. Zij richtte in 2010 Stichting Repair Café op (zie Repaircafe.org). Deze stichting biedt professionele ondersteuning aan lokale groepen in de hele wereld die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Bornerbroek.